Klimaat en Locatie

La Marina ligt in het zuidelijke deel van de Costa Blanca.
De regio tussen Alicante en Mar Meno heeft het mildste en meest gezonde klimaat van Europa. Door een bergketen die zich als een halve cirkel in het achterland van Alicante tot voorbij Murcia uitstrekt wordt dit stukje Spanje op een natuurlijke wijze beschermd tegen de koele winterwind genaamd de Meseta.
In de zomer zal het juist iets meer verkoeling bieden omdat dan de enorme hitte tegengehouden wordt. Dit is de reden dat de temperatuur het hele jaar zeer aangenaam is en dat dit microklimaat uniek is in Europa.
Gedurende de zomerperiode ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 28 en 34 graden en gedurende de winterperiode komt de temperatuur overdag slechts zelden onder de 16 graden. Dus ook tijdens de wintermaanden kunt u meest van tijd heerlijk buiten lunchen en heeft u 's avonds misschien af en toe een shawl of sweater nodig.

De zon schijnt hier gemiddeld 300(!) dagen per jaar en de luchtvochtigheid is erg laag.
De aanwezigheid van talloze zoutmeren en de vele pijnbomen dragen bij aan een zeer gezonde omgeving. Volgens rapporten van de World Health Organization (WHO) en volgens vele artsen en specialisten is ons gedeelte van de Costa Blanca zelfs een van de gezondste gebieden ter wereld en daardoor ook perfect om te overwinteren.
Mocht u dit overwegen in een van onze appartementen of het huis dan kunnen wij u bij een langer verblijf een zeer interessante korting aanbieden.

 

Adres Appartementen:                                

Residencial de Palmeral                                  
Avenida Goya 5-31 en 32                               
La Marina-Oasis                                             

03177 San Fulgencio (Alicante)

Map of location                                            

  

Adres Casa Pequena: 
Calle Parque Ebro 16
Urb. La Marina
03177 San Fulgencio (Alicante)
Map of location