Things to do

The city of Alicante
The city of Alicante

TERRA MITICA THEME PARK
Dit thema park is het Spaanse antwoord op 'Alton Towers' en is op 45 autominuten richting Benidorm te vinden.
Prachtig gebouwd en een feest voor jong en oud. 

GOLF

In de omgeving vindt u vele golfbanen. Onder andere: Il Plantio, La Marquesa, La Finca, Campoamor, Villa Martin, Las Ramblas, Alicante Golf club en La Manga. Er zijn schitterende hiking of mountain bike tochten in de omgeving te maken. De bergen waar u op uitkijkt zijn wel tussen de 1100 en 1300 meter hoog.

El Pinet
is een natuur reservaat dat zich vlak bij het strand bevindt. Hier vind u schaduwrijke picknickplekken onder de pijnbomen.

El Hondo is het natuurpark met zoutmeren waar u vanaf het dakterras op uitkijkt (het hele jaar door nauwelijks muggen door het zoute water!).

De stad Alicante ligt op slechts 25 autominuten afstand. Alicante is het hele jaar door een bruisende stad met circa 240.000 inwoners. Het oude centrum is uniek gelegen. Het strand in de stad(!), de jachthaven en het winkelcentrum met de eindeloze boulevard met palmen (Paseo de la Explanada) lopen vloeiend in elkaar over en dit biedt dus echt voor elk wat wils. Terwijl de dames shoppen, liggen of spelen de kinderen op het strand en vergapen de heren zich in de jachthaven aan de vele schitterende jachten waaronder die van de koning van Spanje. Op feestdagen, zondagochtenden of spontaan zomaar op een willekeurig moment kunt u in de zomermaanden buitenconcerten verwachten. 

ELCHE
is een prachtige oude stad ongeveer 15 kilometer landinwaarts. Het staat bekend als de stad van de palmen aangezien er werkelijk duizenden van staan in en om het centrum. Hier treft u binnen een straal van een paar kilometer alle grote bekende warenhuizen. Van El Corte Ingles tot Primark. Een bezoek aan deze mooie oude stad is zeker de moeite waard. 

MURCIA
ligt op ongeveer 60 kilometer van La Marina. Murcia is de hoofdstad van de provincie. Het is een grote (600.000 inwoners) indrukwekkende stad met vele monumentale kerken en kathedralen. Ook is het een echte universiteitsstad. Om er te komen moet u een gedeelte de provinciale weg volgen dus houdt rekening met een  goed uur rijden. De kustlijn van de Costa Blanca met zijn 200 stranden grenst zowel aan de Middelandse zee als aan de Menor Zee dat aan een lang schiereiland genaamd La Manga ligt. Waanzinnige kleur water vindt u hier en een droom voor snorkelaars en duikers. 

SANTA POLA
ligt tussen Alicante en La Marina op circa 20 minuten rijden van het appartement. Hier vindt u een gezellige jachthaven omringt door bars en restaurants. In Santa Pola kunt u de restanten van een oud fort bezoeken. Er staan nog drie uitkijktorens: the Atalayola, de Tamarit en de Escalates. hiervandaan kunt u bijvoorbeeld naar de Plaza d la Glorieta lopen. Dit plein is omringt door terrassen en mooie tuinen. Een perfecte plek om te genieten van wat Tapas. U kunt verder lopen naar een wat hoger gedeelte van de stad genaamd Plaza del Calvario waarvandaan u een panoramisch uitzicht heeft over de stad en de Middellandse Zee. 

GUARDAMAR
, ook bekend als Guardamar del Segura is een typisch Spaans stadje met niet alleen een paar van de beste stranden in Spanje maar ook iedere woensdagochtend een hele grote en gezellige straatmarkt en veel winkels, bars en restaurants. Guardamar is slechts tien minuten rijden van het appartement.